LUCID DREAM Oslo september 2015. Foto: André Løyning

LUCID DREAM Oslo september 2015. Foto: André Løyning

Det kommer til å bli en helt spektakulær og unik lyd- og lys-opplevelse i Bjørndalen i skogen nær FIF-huset under Frederikfesten i september, sier Irene Østbø, prosjektleder for Fredrikstad 450 år.

Lyd- og lysinstallasjonen er formet av den verdenskjente musikeren Nils Petter Molvær og kurator Beate Schüler i fellesskap. Installasjonen har vært vist i Düsseldorf i Tyskland, og Ekebergparken i Oslo. Den midlertidige installasjonen settes opp i Fredrikstad 12.-15. september i anledning byens 450 års jubileum.

Prosjektet er ett samarbeid mellom Fredrikstad 450 år, Kulturnatt Fredrikstad, Østfold kulturutvikling og Fredrikstad Energi. Prosjektet er også støttet av Norsk kulturråd som en del av Kulturhusnettverk Østfold Musikkserie.

Satsing på kunst i offentlig rom

– Dette prosjektet er en utsøkt kombinasjon av vårt arbeid med en av Norges dyktigste musikere og vår satsing på innovativ kunst i det offentlig rom, sier James Moore fra Østfold kulturutvikling.

Det blir gruppevise vandringer hver kveld, etter mørkets frembrudd. Løypa blir mellom 1-2 km lang. Det skal være gratis for publikum, men billett må reserveres i forkant. De legges ut etter sommeren.

Samarbeidspartnerne bak LUCID DREAM. Foto: Fredrik Borgund

Samarbeidspartnerne bak LUCID DREAM i Fredrikstad. Produsent James Moore fra Østfold kulturutvikling i midten av bildet. Foto: Fredrik Borgund

– Det er veldig hyggelig å kunne inkludere Fredrikstadmarka, som så mange er glad i, i feiringen av byens jubileum under Frederikfesten og Kulturnatt Fredrikstad. Dette prosjektet, som kombinerer teknologi, natur og kunst, er veldig spennende, sier Østbø.

Den første lyspæren

Fredrikstad Energi synes prosjektet er spesielt spennende da også den første lyspæren ble tent i byen.

– Den første lyspæren ble tent i Fredrikstad i 1877 på Lisleby Brug. Noen år seinere, kun et steinkast unna starter Fredrikstad Energis historie. Som et konsern med lange tradisjoner i Fredrikstad syns vi det er stas å få lov til å gi tilbake til byen i forbindelse med 450-årsjubileumet nettopp gjennom et arrangement som har energi som et bærende element, sier Terese Troy Prebensen, administrerende direktør MARKED Fredrikstad Energi.

Unik opplevelse

8.-10. mai ble befaringer foretatt sammen med produsentene og kunstnerisk leder Beate Shüler gleder seg.

– LUCID DREAM er en helt unik opplevelse for publikum. De vil kunne gå inn i en trolsk skog og befinne seg i et drømmende univers med lyd og lys. Man kan si det er en form for lydkartlegging og du hører lydene fra verdens skoger. Installasjonen utforsker kulturelle og historiske aspekter rundt miljø og bærekraft for disse sårbare naturområdene, avslutter hun.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close