Knut Olav Brekklund Sæves Foto Randi Kristoffersen

Knut Olav Brekklund Sæves. Foto: Randi Kristoffersen

Knut Olav Brekklund Sæves, som var innstilt som ny teatersjef for Østfold kulturutvikling, har trukket sitt kandidatur. Brekklund Sæves begrunner dette med en helhetlig vurdering av sin situasjon.

– Etter en helhetsvurdering, blant annet sammen med familien, har jeg bestemt meg for å bli i Eidsberg kommune. Jeg har det kjempebra her og jeg har lyst til å stå videre i stillingen. Jeg føler at det skjer mye spennende i kommunen nå og det har jeg lyst til å være med på, sier Brekklund Sæves i en uttalelse.

–Vi beklager at Knut Olav ikke tiltrer som ny teatersjef slik som planlagt. Det er selvfølgelig skuffende. Vi hadde store forventninger til den kommende teatersjefen, sier Tormod Gangfløt, direktør i Østfold kulturutvikling.

Næring- og kulturkomiteen har vedtatt at fylkeskommunen skal utrede et konsept for det som kan bli regionteater i Østfold.

–Nå går vi i dialog med fylkeskultursjefen for å finne ut hva vi bør gjøre i situasjonen som har oppstått. Jeg tror det er naturlig å avvente denne utredningen før vi jobber videre med ansettelseprosessen. I mellomtiden skal vi levere mye god scenekunst i Østfold, avslutter Tormod Gangfløt.