– Slampoesi på hovedscenen med Skranglebein, Taro, Beatur og St. Croix-kollektivet.
Fredag kveld er det klart for Spoken Word i Lykkebergparken.

Unge tekster

På fredagskvelden 21. april, fra kl. 21.00 – 22.30, får du høre både rapping og poetry slam med tekster av proffe artister og lokale ungdommer.
Blant andre får vi møte Håvard Henriksen, en 17 år gammel rapper fra Sarpsborg, som ganske nylig har startet å lage musikk. Han beskriver seg selv som en vanlig, men samtidig uvanlig ungdom, som skriver om alt som skjer i livet og hva han hører andre opplever.

Du får også hilse på det nyopprettede St. Croix Kollektivet på scenen. St.Croix Kollektivet er et HipHop musikk-prosjekt ledet av Sjel-Jonas med base på St.Croix-huset i Fredrikstad. Det er åpent for alle som vil uttrykke seg gjennom tekst, rap og sang innen urban musikk med fokus på Hip Hop. St.Croix Kollektivet er en workshop – drevet som et band/crew hvor de produserer låter, spiller konserter, tar del i andre ungdomsprosjekter som dans og street-art, musikkvideoinnspillinger og ellers alt som hører med for å kunne utvikle seg innen musikkindustrien.  St.Croix Kollektivet gir unge talenter muligheten til å uttrykke seg, og gir Fredrikstad en alternativ stemme i samfunnet.  Sjekk dem ut under U-festivalen og opplev Fredrikstads nye generasjon Hip Hop.

Spektakulært kunstprosjekt på Rådhusveggen

Elevene ved Skjeberg Folkehøyskole sine linjer Grafisk Design, Filmproduksjon og Musikkproduksjon har samarbeidet tett med Østfold dansekompani for ungdom og St.Croix-kollektivet om et fellesprosjekt som skal foregå i Lykkebergparken under Spoken Word fredag kveld. Elevene fra Skjeberg har laget en animasjonsfilm som skal projiseres i stort format på rådhusveggen og de unge danserne opptrer både i parken, foran veggen og i selve visningen på veggen. Her møter samtidsdans, animasjonsfilm og musikk den dagsaktuelle tematikken «migrasjon».  Filmen er laget som timelaps og animasjonsfilm der dans og animasjon er i godt og spennende samspill. Musikklinjeelevene har bidratt til den stemningsfulle opplevelsen med egenkomponert lyd, og en av rapperne fra St. Croix Kollektivet rapper en selvskrevet tekst. Under forestillingen vil Østfold dansekompani for ungdom danse live samtidig som filmen «skytes» på veggen. Dette er Skjeberg Folkehøyskole sine elevers tolkning av temaet migrasjon som vises i en herlig samhandling med samtidsdansen. Prikken over i’en møter vi i samspillet mellom alle ungdommene i aksjon, og organist Dan René Dahl som skal spille på klokkene i rådhustårnet. Her kan du få med deg en deilig fusjon av ord, lyd, dans, film og vaskeekte klokkespill!

Skranglebein

Skranglebein, foto Trine Sirnes

Skranglebein er en av Fredrikstads aller første rappestjerner. Han har rappet siden ca. år 2000, og har blant annet deltatt i Norske talenter. Hans spesialitet er improvisasjon. Han er helt rå til å improvisere! Bare kast en hvilken som helst gjenstand til ham, eller si et fritt valgt ord, og Skranglebein starter sin opptreden. Da dikter, rimer og forteller han, uten manus og uten forberedelse, så imponerende at man skulle tro han hadde forberedt seg i et halvt år. Fredag 21. april vil han lede Spoken Word i Lykkebergparken. Ikke bare skal han være konferansier og presentere spennende artister, han skal også selv rappe. Utgangspunktet blir tekster som ungdom i Østfold selv har skrevet i forbindelse med Østfoldungdommens kritikerpris.

Taro

Taro Vestøl Cooper

Taro Vestøl Cooper er to ganger Norgesmester i slam-poesi (2010 og 2013), skandinavisk mester 2011 og svensk mester i team slam poetry i 2016. Han har gjort prosjekter med blant andre Den Norske Opera og Ballett, Oslo Filharmonien, Saul Williams og Bugge Wesseltoft. Han er i tillegg til å være MC/konferansier på SLAM!-kveldene i Oslo,  oppstarter av SLAM!Poesi scenen i Oslo, Foreningen Slamkollektivet og teatergruppen Slam Dunk Poets. Han turnerer stadig rundt til norske skoler, biblioteker og ungdomsklubber og holder skrivekurs for unge så vel som gamle.

Beatur

Beatur er en ekstraodinær underholder, Master of ceremonies, Sanger, DJ og Beatboxer. Han har spiller for tiden i bandet Awesomnia og har deltatt i en rekke oppsetninger blant annet på Den Norske Opera og Ballett.

Bateur

 

Kreditt for kunstprosjektet på Rådhusveggen:

Musikk, film og animasjon av Skjeberg folkehøgskole
Prosjektleder, kunstnerisk leder, musikk og klipp: Tore Bjerketvedt
Kunstnerisk veileder animasjon: Mona Sandberg
Koreografi: Ellen Røhr-Staff
Rap: St.Croix Kollektive
Teknikk, video, prosjektor: Klaus Jaeger

Arrangementet er støttet av Fritt Ord

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close