Cathrine Andrea Mortensdatter fra Onsøy, Fredrikstad, bedre kjent som LARIEL, spilte inn sitt første album allerede som 17-åring. Musikken fikk stor lokal oppmerksomhet, og den unge artisten ble omtalt som «en nyfødt stjerne». Dette var i 2010, og frem til nå har multitalentet stått på mange scener både nasjonalt og internasjonalt, og stilt ut kunstverk på kryss av landegrensene.

Hun har holdt lav profil under samarbeid med andre musikere, men kommer nå sterkt tilbake. Hun står nå på egne ben og satser på sitt soloprosjekt LARIEL. Kunstneren og musikeren har valgt å kombinere sine estetiske og auditive evner til å skape sin egne helt unike verden. Musikken er nesten like spennende abstrakt som kunsten hun har med seg på scenen. Artisten forteller at hun brukte lang tid på å finne seg selv i musikken, og har utforsket sin plass i bransjen i samarbeid med flere artister. Det var først da hun begynte å spille gitar at hun utviklet sin egne sjanger og fant sin stemme.

Abstrakt kunst

– Jeg har aldri ønsket å lære meg instrumenter i frykt for å bli låst til enkelte akkorder, men etter jeg begynte med abstrakt kunst, forstod jeg også at det kan gjenskapes i musikken min. Derfor gikk jeg helt vekk fra tradisjonell gitarlære, og lærte meg selv å spille på min egen måte. Det finnes ingen begrensning i kunst og musikk, vi må bare møte oss selv og hva vi ønsker å formidle med et åpent sinn, forteller LARIEL om musikken.

Første singel

I april 2017 ga multikunstneren ut sin første singel GHOST, som er komponert, spilt inn og produsert av artisten selv i Fredrikstad og mikset av den islandske produsenten Arnar Guðjónsson i Reykjavik. Den er tilgjengelig på alle strømmetjenester fra 14. april!

 

LARIEL spiller i Lykkebergparken torsdag 20. april kl. 18.00

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close