Fra vandringen i de nedlagte fabrikkbygningene til Peterson

Ti kunstnere har undersøkt hvordan kunsten kan bidra til å omdefinere og rehabilitere industrielle byrom i Østfold og Budapest. Fem kunstnere fra Norge og fem fra Ungarn har gjennom prosjektet PICTURE Budapest – Østfold sett på kunstens rolle i postindustrielle omgivelser i Budapest, Moss og Fredrikstad.

House of Foundation i Moss var utgangspunkt for en orientering om prosjektet og en omvisning på Verket og de nedlagte fabrikkhallene til Peterson, hvor kunstnerne la frem sine tanker og ideer om hvordan de kan påvirke utformingen av offentlige rom.

Spennende tilvekst

Byplanlegger i Moss, Terje Pettersen, var en av flere interesserte tilstede.
– Dette er en spennende tilvekst til det å jobbe med kunst i det offentlige rom. Dette er et uutforsket område. Vi blir utfordret og vi har godt av å få nye impulser. Det handler om byens innhold og hva vi kan koble på, forteller han.

Nåtid og fremtid

Langs Mosseelven planlegges det nå boliger og en strandpromenade. En av kunstnerne, Jacob Oredsson, har konsentrert seg om nettopp denne delen av Moss.
– Her møtes nåtid og fremtid. Det har vært industriområde, nå blir det et offentlig sted. Kunstnerne kan bidra til å ta vare på området, påpeker han under vandringen.

Noe konkret

Det kom frem mange teorier og ideer under vandringen langs Mosseeleven og under omvisningen i petersonbygningene.
– Moss er inne i en transformasjon, selv om vi ikke er helt ute av det industrielle ennå. Ideene som blir presentert her er jo litt teoritunge for øyeblikket, men det er interessant å få dette til rådighet i byplanleggingen. Håpet er at det kommer noe konkret ut av dette, at det kommer byen til gode, forteller Terje Pettersen.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close