Jesper Jenset og Julie Bergan spiller på Ufestival 2017

Jesper Jenset og Julie Bergan spiller på Ufestival 2017

Jesper Jenset og Thosebricks er blant dem som har sagt ja til å spille på Ufestival i Lykkebergparken i Fredrikstad 22. april. Julie Bergan ble bekreftet som headliner for gratiskonserten allerede i januar.

 

Thosebricks kommer til Ufestival 2017. Foto: Promobilde

Thosebricks kommer til Ufestival 2017. Foto: Promobilde

 

Andre artister som er bekreftet til hovedscenen på Ufestival er Skranglebein og St. Croix-kollektivet fra St.Croix-huset.

«Det kommer til å bli en fantastisk uke!» sier festivalsjef og leder for Ung kultur i Østfold kulturutvikling, Espen Holtan. Han sikter til dagene rett etter påskeferien, nærmere bestemt 18.-22. april, da Ufestival går av stabelen.

 

 

Både i og etter skoletid

Rundt 5000 Østfoldungdom busses til Fredrikstad i løpet av uken for å se teaterstykker, filmer, foredrag og konserter med bl.a. Sarah & Arash som en del av Den kulturelle skolesekken. I løpet av uken arrangeres også Glemmy Awards, Østfoldungdommens kritikerpris, Etter Skoletid, og ny dramatikk av unge scenekunstnere fra den regionale DUS-festivalen settes opp i løpet av uken.

Fredag 21.april blir det konserter og Spoken Word Hovedscenen i Lykkebergparken. Lørdag 22. april er det UKM fylkesmønstring på Blå Grotte på formiddagen, før festen går videre til Hovedscenen der UKM-artister, Skranglebein, vinneren av «The Stream»; Thosebricks,  Idol-artisten Jesper Jenset og headliner Julie Bergan spiller.

«Vi er fornøyd med å ha landet alle disse fantastiske artistene for årets festival! Og vi gleder oss ikke minst til å vise frem regionale talenter både under UKM fylkesmønstringen, og på scenen. I løpet av uken regner vi med at rundt 12.000 har vært innom festivalen» avslutter Holtan.

Samarbeidsprosjekt

Ufestival er et samarbeidsprosjekt mellom Østfold kulturutvikling, Fredrikstad kommune og Fredrikstad 450 år. Prosjektleder for Fredrikstad 450 år, Irene Østbø, synes det er viktig at ungdom får sitt eget arrangement i jubileumsåret:

«Denne festivalen er et av våre hovedarrangementer. Det blir konserter, dans, teater, workshops, utstillinger, og prisutdelinger. Det er viktig for oss at ungdommer i Østfold får oppleve et bredt spekter av kulturopplevelser. Dette gleder vi oss til!» sier hun.

Ufestival samarbeider også med Sci-fi-festivalen som arrangerer LAN, grillfest og mye annet spennende på samme tid. Sci-fi-festivalen bekrefter at Prebz & Dennis kommer, samt  Boba Fett (Jeremy Bulloch) fra Star Wars-filmene kommer til Fredrikstad i løpet av festivalen.

Trykk på bildet og gå direkte til Sci-fi-festivalens nettsted.

Trykk på bildet og gå direkte til Sci-fi-festivalens nettsted.

Overordnet festivalen er konseptet Ung Kultur Møtes (UKM). Festivalen er spesielt rettet mot ungdom i aldersgruppen 13-20 år, men gratisarrangementer er åpne for alle.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close