Fra hele landet til Østfold

Makerspace på InspiriaPå Inspiria Sciencesenter i Sarpsborg hadde rundt 50 bibliotekarer fra hele landet samlet seg til inspirasjonsdag onsdag 8. mars.

Ny trend i bibliotekene

Det er Østfold kulturutvikling i samarbeid med Inspiria som har dratt i gang prosjektet der de lærer bibliotekarer å lage verksteder ute i bibliotekene.
«Makerspace» er en forholdsvis ny trend i bibliotekene, der publikum inviteres inn i verksteder hvor de kan utforske ny teknologi og være kreative sammen. Ettersom samarbeidet til nå har vært med Inspiria er det realfagene som har stått i sentrum, men prosjektleder Elin Westgård Hansen åpner opp for at flere andre fagområder kan komme med.

Eidsberg først ut

Eidsberg bibliotek har vært pilot i dette prosjektet, og har svært gode erfaringer med å åpne opp verksteder for publikum.
«Vi har hatt både temakvelder og klassebesøk hos oss, og det er mange engasjerte og nysgjerrige besøkende.» sier Kirsten Ruud, barne- og ungdomsbibliotekar på Eidsberg bibliotek. Rundt 850 elever fra 5. – 7. trinn har vært innom verkstedene i Eidsberg så langt.

Ungdom lærer ungdom

Eidsberg bibliotek har engasjert elever på Mysen videregående skole til å være verter under verkstedene. Det har vært verdifullt at ungdom lærer opp ungdom. Mysenelevene har fått sette seg inn i verkstedene på forhånd, og har øvd på å videreformidle kunnskapen til verkstedsdeltakerene.

Håper det sprer seg

«Nå er det viktig at vi deler erfaringene fra Eidsberg med de andre bibliotekene i fylket, så de lett kan gå i gang med verksteder og gjøre bibliotekene enda mer attraktive som møteplass.» sier Westgård Hansen, og er fornøyd med en lærerik dag på Inspiria.Comments are closed.

Gå til toppen ↑
 • Kurs


  Kurskalendere i andre fylker

 • Samsøk Østfold

  Bibliotekene i Østfold kan tilby et variert utvalg av bøker, filmer, musikk, tegneserier m.m. som du kan låne gratis.

  Søk i Østfoldbibliotekenes samlinger

 • Kontakt oss

  Telefon: 69 30 14 30
  E-post: fylkesbiblioteket@ostfoldfk.no

  Leder:
  Anne Berit Brandvold
  Telefon: 994 76 665
  E-post: annbra9@ostfoldfk.no

  Bibliotekrådgiver:
  Mona Ekelund
  Telefon: 918 07 947
  E-post: moneke@ostfoldfk.no

  Bibliotekrådgiver:
  Elin Westgård Hansen
  Telefon: 412 98 022
  E-post: elinwh@ostfoldfk.no

  Bibliotekassistent:
  Sandra Reinertsen Øby
  Telefon: 482 58 797
  E-post: sanoby@ostfoldfk.no

  Kontakt bibliotekene i Østfold