Makerspace på InspiriaPå Inspiria Sciencesenter i Sarpsborg hadde rundt 50 bibliotekarer fra hele landet samlet seg til inspirasjonsdag onsdag 8. mars.

Ny trend i bibliotekene

Det er Østfold kulturutvikling i samarbeid med Inspiria som har dratt i gang prosjektet der de lærer bibliotekarer å lage verksteder ute i bibliotekene.
«Makerspace» er en forholdsvis ny trend i bibliotekene, der publikum inviteres inn i verksteder hvor de kan utforske ny teknologi og være kreative sammen. Ettersom samarbeidet til nå har vært med Inspiria er det realfagene som har stått i sentrum, men prosjektleder Elin Westgård Hansen åpner opp for at flere andre fagområder kan komme med.

Eidsberg først ut

Eidsberg bibliotek har vært pilot i dette prosjektet, og har svært gode erfaringer med å åpne opp verksteder for publikum.
«Vi har hatt både temakvelder og klassebesøk hos oss, og det er mange engasjerte og nysgjerrige besøkende.» sier Kirsten Ruud, barne- og ungdomsbibliotekar på Eidsberg bibliotek. Rundt 850 elever fra 5. – 7. trinn har vært innom verkstedene i Eidsberg så langt.

Ungdom lærer ungdom

Eidsberg bibliotek har engasjert elever på Mysen videregående skole til å være verter under verkstedene. Det har vært verdifullt at ungdom lærer opp ungdom. Mysenelevene har fått sette seg inn i verkstedene på forhånd, og har øvd på å videreformidle kunnskapen til verkstedsdeltakerene.

Håper det sprer seg

«Nå er det viktig at vi deler erfaringene fra Eidsberg med de andre bibliotekene i fylket, så de lett kan gå i gang med verksteder og gjøre bibliotekene enda mer attraktive som møteplass.» sier Westgård Hansen, og er fornøyd med en lærerik dag på Inspiria.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close