Lørdag 25. mars og søndag 26. mars arrangerer vi i Østfold kulturutvikling den regionale DUS-festivalen, en dramatikkfestival for ungdom.

DUS står for ‘Den Unge Scenen’ og gir ungdomsteatre i hele landet en mulighet til å heve seg på nasjonalt nivå. Festivalen gir ungdomsskuespillere og teatergrupper en mulighet til å skape nye forbindelser mellom seg selv og landskjente dramatikere, og mellom deres egne ungdomsteatergrupper og etablerte teatre.

Ungdom i deltaker-regionene møtes annethvert år til lokale festivaler der en gruppe velges ut til å representere regionen ved den nasjonale festivalen på Det Norske Teatret i mai.

Tekster av profesjonelle dramatikere

Til denne festivalen har sju profesjonelle dramatikere levert nye tekster som skal dramatiseres. I løpet av lørdagen får skuespillerne mulighet til å sosialisere, få nye venner, ny inspirasjon og faglig påfyll.

Jo Even Bjørke og Vincent Vernier holder lørdag kveld workshop om temaet «Storytelling».  Begge er en del av den Paris-lokaliserte teatergruppen The Krumple, som Østfold kulturutvikling har hatt et tidligere samarbeid med. Workshopen tar for seg den kreative prosessen fra idé til ferdig forestilling, og benytter seg av teknikker fra historiefortelling i film.

Fra DUS-festivalen i 2015. FOTO: Trine Sirnes

I tillegg til workshopen vil ungdommene også få se Østfold dansekompani for ungdom vise en ny koreografi utarbeidet av koreograf og danser Jens Jeffry Trinidad.

Deltakerne fra Østfold er teatergrupper fra Fredrikstad, Sarpsborg, Eidsberg og Spydeberg. Den utvalgte teatergruppen som går videre til landsfestivalen i Oslo i mai utropes fra hovedscenen på Ufestival 22. april.  På Ufestival vil det også være mulig å se teaterstykkene som utvikles under festivalen i mars. Disse skal vises på Speilet i Fredrikstad. Følg med på programmet til Ufestival for eksakte spilletider.

Mer om arrangementet

Den regionale DUS-festivalen for Østfold arrangeres i K60 på Værste i Fredrikstad lørdag 25. og søndag 26. mars 2017:

Lørdag 25. mars

Kl. 11.00:            Forestilling «Å telle til null» – Østre linje Ungdomsteater fra Eidsberg
Kl. 15.00:            Forestilling «Blanke ark- norsk i dag» – Lyspærene fra Sarpsborg

Søndag 26. mars

Kl. 11.00:            Forestilling «Blanke ark- norsk i dag» – Teatercamp DUS fra Spydeberg
Kl. 15.00:            Forestilling «Morgendagens motgang» – Godt og blanda fra Fredrikstad

Forestillingene over vises på Speilet under Ufestival som arrangeres i Fredrikstad 18. – 22. april. Teatergruppen som skal representere fylket på den nasjonale festivalen på Det Norske Teateret i Oslo 11. – 13. mai velges av en fagjury, og kunngjøres fra hovedscenen under Ufestival lørdag 22. april.

Vil du vite mer, eller kanskje delta under neste DUS-festival som arrangeres i 2019? Send en mail til kjenyg1@ostfoldfk.no

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close