Arkivfoto Østfold fylkeskommune

Andreas Lervik, leder for fylkesutvalgets nærings- og kulturkomite. Arkivfoto Østfold fylkeskommune.

Den årlige Dråpekonserten gikk av stabelen i Østre Fredrikstad kirke torsdag 16. februar, og perlene kom på en snor fra både lokale og nasjonale artister.

Stjernelag på scenen

For fjerde gang inviterte Kulturdråpen til Dråpekonsert, og et stjernelag av artister stilte gratis for å gi overskuddet til rusforebyggende tiltak for unge. Artister som Tommy Tokyo, Odd René Andersen, Onkel Tuka, Hanna von Bergen, Magnus Berg, Oh Mama Crew og Dan René Dahl opptrådte i tillegg til Phoenixkoret fra Phoenix Haga stiftelsen.

Brennende engasjert

En annen som hadde møtt opp var leder for fylkesutvalgets nærings- og kulturkomite, Andreas Lervik. Han holdt en brennende engasjert appell på slutten av konserten, der han la vekt på hvor viktig kultur er for alle mennesker. Han understreket hvor viktig det er at Kulturdråpen bidrar til å dele kultur med de som ikke nødvendigvis har tilgang til de samme kulturarenaene som alle andre. Lervik har i lengre tid heiet på denne ordningen, men har også sett utfordringene i at det hvert år må søkes om pengestøtte.

Villig til å krige for fast ordning

Lervik vil usikkerheten rundt Kulturdråpen til livs, og lovet foran en velfylt kirke å sikre ordningen fremover. Dette er et så verdifult oppdrag, dette må vi ta vare på.
«– Jeg er villig til å gå i krigen for Kulturdråpen» sa Lervik til rungende jubel fra publikum og artister. Han avsluttet med å sitere nylig avdøde Cohens «Hallelujah»; «I’ve told the truth, I didn’t come to fool you»
«Vi gleder oss til å kunne fortsette med å levere et profesjonelt kulturtilbud til mennesker på rusinstitusjoner, dagsentre og fengsler i Østfold.» sier Monica Leander, leder for Kulturdråpen i Østfold kulturutvikling.

Se en smakebit fra Dråpekonserten 2017

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close