«Baumgartners sitat» har premiere i Scene K60 15. mars, og spilles også torsdag 16., fredag 17. og lørdag 18. mars.

 

“Noen ganger må man riktig høyt til værs for å forstå hvor liten man selv er” sa den verdensberømte fallskjerm- og basehopperen Felix Baumgartner, før han hoppet fra en heliumballong i stratosfæren 38 969 meter over jorden.

Se her for veibeskrivelse til Scene K60

Berømmelse

Med utgangspunkt i dette sitatet har fredrikstadforfatteren Silje Louise Waters skrevet et teaterstykke. Det handler om berømmelse og behovet for å bli lagt merke til. Om å iscenesette seg selv og få bekreftelse av andre, slik mange av oss gjør på sosiale medier i dag.

Les vårt intervju med Silje Louise Waters

Gjenoppstår

Den amerikanske popartkunstneren Andy Warhol uttalte på 70-tallet at: ”In the future everyone will be famous for fifteen minutes” og Silje Louise Waters mener han hadde rett. Dette vil Warhol selv bevise i forestillingen, der han gjenoppstår fra de døde for å sette en manusforfatter han møter i en park til å skrive seg til berømmelse. Med masse humor og en god dose kjærlighet og dramatikk får publikum tre inn i parken der fem lokale skuespillere både er seg selv, men også spiller ut forskjellige historier, som alle handler om berømmelse.

Når forestillingen er over har Maslows behovspyramide fått et ekstra trinn på toppen av behovet for selvrealisering, nemlig: Behovet for å realiseres av andre.

 

 

På scenen

Monica Hjelle er en ekte Østfold-dame som har jobbet på de fleste scener i Norge siden 1994. Hun har spilt hovedrollen i stykker som “Gift” av Alexander Kielland på Rogaland Teater, dronningen i “Hamlet” på Nordland Teater, Effie Marconi i “Dickie Dick Dickens” på Oslo Nye og mestrer både den dramatiske sjangeren så vel om den komiske. Monica herjet land og strand rund og ble komiprisnominert for “Ibsens samlede verk på 68 minutter” i 2004. I Østfold har hun spesielt utmerket seg med tre ganger hovedrollen i «Stenhoggern» og i «Brottsjø» på Hvaler. Hun spilte Miss Hannigan i «Annie» i Sarpsborg, «Svidd Gummi » i Askim, samt I jubileumsforestillingen til Halden 350 år med Det Norske Blåseensemblet og sin egen forestilling «Kjerring» som snart kommer til Østfold igjen. Monica spilte også i NRK-serien “Kampen for tilværelsen” i rollen som Margaret Loe.

 

Philip Bøckmann er 27 år gammel og vokst opp i Sarpsborg. Han er utdannet fra Bårdar Akademiet og Guildford School of Acting. Philip har bred kompetanse innenfor underholdningsfaget, da han i tillegg til å jobbe som skuespiller driver sitt eget firma, Showbøck, et eventselskap som produserer og leverer show og underholdning over hele landet. Som skuespiller har Philip har vært tilknyttet Riksteatret i den Hedda-nominerte forestillingen “Peer, du lyver!” De siste somrene har han vært å se på scenen i “Olav den heldige” og “Lykkesverdet” og han har vært på turné med Den kulturelle skolesekken med forestillingen” 4 Real”.

 

 

Alexander Hermansen:
Alexander Hermansen kan etter 20 år som frilanser se tilbake på en rekke produksjoner og oppdrag innen tv, radio, reklame, teater og musikk. Først og fremst som utøver, men også som opphavsmann og produsent. Hans musikalske løpebane startet allerede i 6-årsalderen med pianoundervisning, noe som skulle få enorm betydning for hans senere virke som utøver og opphavsmann.  Han debuterte som skuespiller i Fredrikstad som 14-åring, og hadde en rekke små og store rolle på Østlandet i tenårene. Veien var derfor kort til musikklinje på Greåker Videregående Skole – med sang som hovedinstrument, piano som biinstrument og med ambisjon om å bli skuespiller. Årene på musikklinjen ble viktige, men ikke bare på grunn av undervisningen. I disse årene ble nettverk skapt, og viktige valg tatt. Hele veien har allsidighet vært et stikkord. Sikkert fordi det har vært vanskelig å velge retning, men også fordi han hele tiden selv har sett helheten i det han driver med.

Martine Bakken Lundberg er utdannet skuespiller og sanger fra Högskolan för scen och musik i Gøteborg samt Bårdar Akademiet i Oslo. Hun har blant annet medvirket i “Sound of music” på Trøndelag Teater, “Alice i underlandet” på Helsingborgs stadsteater og “Jeppe på bjerget” på Norgesturné. Ut over dette har hun lenge vært aktiv her i Østfold, hvor hun har mottatt to priser for sitt yrke i hjembyen Fredrikstad. Martine jobber også som regissør/koreograf og har blant annet vært involvert i en rekke forestillinger i Brottet amfi på Hvaler. Hun var sist aktuell som regissør og skuespiller i forestillingen “4 Real”, som nylig turnerte med Den kulturelle skolesekken og ble fremført i samband med festivalen Musikal-i-teten på Det Norske Teatret. I tillegg til dette er Martine snart ferdig utdannet pedagog, og instruerer nå sin sjette forestilling med Fredrikstad barne- og ungdomsteater.

 

Robin Alexander Heiberg har i skrivende stund 17 års erfaring som skuespiller og scenejunkie bak seg. Han startet som 11-åring i Vindeleka Barne- Og Ungdomsteater og har siden medvirket i flere produksjoner, bl.a. “West Side Story”, “Værstekællær” og “Brottsjø”, i tillegg til andre produksjoner fra tiden han gikk drama- og musikklinjen. Han har også gjort standup og er en iherdig skribent og komponist. Robin var sist å se i «Plankeby’n» på City Scene i 2015.

 

 

 

Se bilder fra forestillingen

Takk til sponsorer og bidragsytere

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close