Norges beste breake-gruppe, Absence Crew, er tilbake i Fredrikstad, og det koker blant byens grunnskoleelever.

3000 elever koker i Blå Grotte

Nærmere 3.000 elever fra 26 skoler i Fredrikstad får oppleve denne fantastiske forestillingen i regi av Den kulturelle skolesekken i Østfold.
«Vi har aldri sett så mye entusiasme blant elevene før – det koker i Blå Grotte» sier Johannes Hafnor, leder for Den kulturelle skolesekken i Østfold i Østfold kulturutvikling. Elevene er i hundre når de går ut fra forestillingen, og stemningen blir enda høyere når de får møte heltene fra Absence Crew på gata etter forestillingen. Gutta i Absence Crew vet å sette pris på publikummet sitt, og stiller opp på gruppe-selfies, skriver autografer og danser med elevene på vei ut. De kunne satt seg i garderoben og pusta ut etter en ekstrem treningsøkt, men velger heller å gi siste rest av energi til grunnskoleelevene.
«Sånne utøvere elsker vi i Den kulturelle skolesekken – de tar publikum på alvor, og gir elevene utrolig gode minner» sier Hafnor. De ansatte i Blå Grotte er også entusiastiske over det storslåtte besøket,
«Det er det beste vi har hatt på scenen her» sier Lise Marie Nilsson.
Under følger teaseren Riksteateret brukte før Absence-turnéen sin.

 

Drøm eller virkelighet?

I blå Grotte er det rigget opp til en danseforestilling du aldri har sett maken til. Denne gangen har Absence-gutta tatt for seg norrøn mytologi, og gjenskaper gudene, Fenrisulven og Ragnarok med halsbrekkende stunts. Hvis gudene breaket hadde det garantert sett slik ut. Absence Crew har ikke spart på noe i sin nye forestilling «NORR – Da gudene breaket». Scenografien er stor og spennende, og gjør det mulig for de atletiske danserne å ta sats, hoppe, skli og forsvinne før du får sukk for deg. Med rytmisk og rungende musikk, snedige kostymer og en koreografi som gjør det vanskelig å skille mellom drøm og virkelighet, tar disse gutta elevene med på en reise de sent vil glemme.

Danseverksteder der elevene møter Absence

Nærmere 1.000 elever fra grunnskolene i Fredrikstad skal også få være med på danseverksteder med Absence Crew. Da kommer danserne rundt til skolene og lærer bort triks og danser sammen med elevene.
«Vi gleder oss veldig til å se hvordan verkstedene blir tatt i mot av elevene, de som skal være med på danseverksted har sett NORR i forkant, og vi tror det blir stor stas å møte danseheltene fra Absence Crew.» sier Hafnor.

 

Videregående skole skal også få

Litt over 1.700 elever fra ti av de videregående skolene i fylket skal også få se denne spektakulære forestillingen som en del av Den kulturelle skolesekken. Da busses elevene fra alle kanter av Østfold inn til Blå Grotte. Denne forestillingen er minst like fengende for ungdommer og voksne, som den er for elevene på grunnskoletrinnene.

Fra Bergen til Fredrikstad

Absence Crew kommer opprinnelig fra Bergen, men har sterke bånd knyttet til Fredrikstad. Da de begynte å breake i tenårene, så de opp til det store breake og grafittimiljøret i Fredrikstad. De dro faktisk over fjellet for å få være med Pen Jakke , Stumblin Mooves, Eksem og OSV Crew – en gjeng hiphopere, rappere og grafittimalere som markerte seg i byen vår.
Nå er de tilbake i Fredrikstad og håper å engasjere barn og unge til å bygge opp under hiphop- og breakemiljøet i byen. Derfor dro de tilbake til St. Croix for å sende en hilsen til alle elevene.
Absence Crew har i de senere årene markert seg stor i Norge. Absence Crew er norgesmestre i breaking og kjent fra blant annet Norske Talenter og suksessforestillingen «Askeladden På Nye Eventyr», som vant Gullsekken 2013 for beste produksjon. Våren 2015 vant de konkurransen «Mitt dansecrew» på TV2.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close