Slutten på alt som var, med Teater NIE

Slutten på alt som var, med Teater NIE

Den kulturelle skolesekken i Østfold samarbeider med Ufestival og i år vil rundt 3.350 elever fra Fredrikstad og Hvaler oppleve teater, film og konserter midt i skoletida på bl.a Blå Grotte, Kinoen og i Lykkebergparken.

Fulle dager med kultur


«Vi ønsker å gi elevene i 8., 9. og 10. trinn en dag full av forskjellige kulturuttrykk, og Ufestival er en veldig god ramme for det» sier Johannes Hafnor, leder for Den kulturelle skolesekken i Østfold. Film, foredrag, teater og musikk står på menyen – til og med en stuntkvinne! De elevene som ikke kan gå eller sykle til sentrum av Fredrikstad vil bli busset inn gratis sier Hafnor. «Men vi håper jo at de vil bli igjen utover dagen og kvelden og få med seg alt det andre spennende som festivalen har å by på.»

Festival og skole hånd i hånd

I forkant av festivalen kommer det profesjonelle kritikere til et utvalg av skolene, og kurser elevene i å skrive kritikker. «Tanken er at elevene lærer om kritikksjangeren fra profesjonelle kritikere, og fortsetter til Ufestival der de får se og høre konserter, teater, film og foredrag. Vi har samarbeidet tett med skolene om dette prosjektet og avslutter det med at elevene skal skrive sin egen kritikk av det de har opplevd når de skal ha tentamen etter Ufestival.» sier Hafnor.

Ta en titt på alt det dere får oppleve her:
«Superwoman», «Jeg er best», «Slutten på alt som var», «Sara og Arash» og «Fra ungdommen«

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close