pic_7750-Artopolisassociation

Csepel i Budapest. Prosjektets andre hovedområde. Foto: Artopolis Association

Dette er noe av det de fem kunstnerne som blir utvalgt til å delta i et nytt samarbeids- og forskningsprosjekt skal forsøke å svare på.

James Moore, prosjektleder i Scenekunst Østfold. Han er en av initiativtagerne til prosjektet som gjennomføres i samarbeid med Artopolis Association fra Ungarn.

James Moore, prosjektleder i Scenekunst Østfold. Han er en av initiativtagerne til prosjektet som gjennomføres i samarbeid med Artopolis Association fra Ungarn.

– Prosjektet heter PICTURE Budapest – Østfold, og her ønsker vi å utforske hvordan kunstnere kan bidra til å omdefinere og rehabilitere industrielle byrom i Østfold og Ungarn. Prosjektet skal knytte til seg nøkkelpersoner innen byplanlegging, arkitektur, sosiologi og byutvikling, og vi vil se på blant annet interdisiplinære synergier mellom kunst og byutvikling, sier prosjektleder James Moore fra Scenekunst Østfold. Han er en av initiativtagerne til prosjektet som gjennomføres i samarbeid med Artopolis Association fra Ungarn. Denne muligheten er et resultat av at begge kunstinstitusjonene er medlemmer av IN SITU-nettverket; et europeisk nettverk for kunst i offentlig rom, støttet av EU-kulturprogrammet Kreativt Europa.

– Men PICTURE Budapest – Østfold er allikevel et uavhengig forsknings- og utvekslingsprosjekt som står på egne ben og er støttet av EØS-midler, skyter Moore inn.

PICTURE Budapest - Østfold. (Foto: ERIK(SEN))En unik mulighet

– Dette er en unik mulighet for kunstnere i Norge og Østfold som spesialiserer seg på stedsspesifikk kunst. De fem som velges ut vil få et stipend på 45.000 kr hver, og vi dekker i tillegg nødvendige reiser mellom Norge og Ungarn. Det vi krever er at kunstnerne som plukkes ut til å delta på prosjektet forplikter seg til å delta på to perioder med seminarer og to perioder med workshops i Moss / Fredrikstad og Budapest, fortsetter Moore.

Hvem kan søke?

Prosjektet passer for alle som spesialiserer seg på kunst i offentlig rom, og Moore anbefaler spesielt kunstnere innen scenekunst, billedkunst / visuell kunst, og arkitekter å søke.

Søknadsfristen var 21. november.

Hele utlysningen kan leses her.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close