Mellemrum Encounter byvandring I i Moss

Foto: Erik(sen)

Opplev Moss som aldri før

Det skjer mange store endringer i Moss sentrum. Vi har derfor invitert en spennende gruppe kunstnere som vil ta deg med på en reise der du får se det ekstraordinære i det tilsynelatende ordinære. Kunstnerisk leder for prosjektet er Kitt Johnson, en av Danmarks ledende koreografer og dansere.

Prosjektet Mellemrum Encounter gjennomføres under Nonstop-festivalen i Moss og er sammensatt av to ulike guidede byvandringer i to forskjellige områder av bysentrum. Hvor du skal gå er en hemmelighet, men vi kan si at du skal bevege deg i deler av Moss som er i stor forandring.  Under byvandring II vil du møte scenekunstnere, musikere, og performancekunstnere. Disse velger hvert sitt sted og lager hver sin iscenesettelse i respons til samtidens Moss.

Mellemrum Encounter lover mangfoldige, uforutsigbare og minneverdige opplevelser, og vi anbefaler at du får med deg begge vandringene! Lurer du på hva som venter deg? Ta en titt på dette innslaget fra NRK Østfold. Innslaget handler om kunstnerisk byvandring I, men gir deg en liten smakebit på hva prosjektet handler om.

Dette er årets IN SITU prosjekt fra Scenekunst Østfold, det betyr at det er vår internasjonale satsning på kunst i offentlig rom. Dersom du likte G. Bistaki på Verket i 2014 og 2015 vil du ikke gå glipp av Kitt Johnsons stedsspesifikke kunstkonsept.

Konsept og kunstnerisk ledelse:
Kitt Johnson / X-act

Kurator og produsent:
James Moore / Scenekunst Østfold

Byvandring II:
Hilde Ingeborg Sandvold
Kurt Johannessen
Verk Produksjoner med Østfold dansekompani for ungdom

Ble gjennomført 23. – 25. september 2016.

Om kunstnerne

Kurator og produsent:
James Moore / Scenekunst Østfold

Konsept og kunstnerisk ledelse:
Kitt Johnson / X-act (DK)
er en av Danmarks mest anerkjente internasjonale koreograf og danser, og er Scenekunst Østfolds IN SITU Focus kunstner for 2016. Johnson’s Mellemrum konsept ble utviklet i København over flere år og har siden blitt oppført i bl.a. Macao, Aten, Zagreb og Budapest. Prosessen preges av samarbeid og nysgjerrighet mens kunstnerne utforsker byens rom som materiale like mye som arena. Prosjektets formål, i tillegg til det kunstneriske resultat, blir å fremme møter og dialoger kunstnere i mellom, og mellom kunstnere og den lokale befolkning.

Deltakende kunstnere:

Hilde Ingeborg Sandvold (NO)
Danser fra Porsgrunn som nå bor i København. I tillegg til eget arbeid har hun jobbet for en rekke internasjonale koreografer, bl.a. Hofesh Schecter.

Kurt Johannessen (NO)
Johannessen har siden 80-tallen vært en pioner innen norsk performancekunst, og er kjent for sitt poetiske og minimalistiske formspråk.

Verk Produksjoner (NO/FI/SE)
Verk produksjoner er en av Norges mest anerkjent friteater ensembler som har vunnet Heddaprisen for årets beste forestilling to ganger.

 

Kitt Johnson’s Mellemrum Encounter / Moss er Scenekunst Østfolds IN SITU Focus produksjon for 2016, med støtte fra Kreativt Europa (EU), Moss kommune, Danish Arts Foundation og KORO.

Non-stopfestivalenKoro logo the danish arts foundation mellemrum encounters moss kommune

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close