Cellist Isak Anderssen og skuespiller Tiril Pharo står på scenen som en elegant og smakfull duo. Tiril Pharo forteller poetisk og muntert fra ulike menneskers opplevelser med alkoholrus. Historiene følges og utdypes av nykomponerte cellostykker inspirert av folketoner, jazz og drikkeviser. I løpet av denne timen settes skuespillerens evne til formidling på prøve når hun utsettes for et eksperiment. Fra sin kollega? Fra seg selv?

_MG_9310_1

Foto: Fredrik Borgund. Forestillingen befinner seg i spennet mellom alvor og hysterisk komikk. Lite er så morsomt som fulle mennesker som driter seg ut, ingen er så ærlige som fulle folk. Samtidig blir vi smertelig oppmerksom på fyllas baksider.

Mer om stykket:

Isak Anderssen spiller ikke bare cello. Han har også med seg en coctailtralle og forsyner sin kollega med stadig nye glass med alkohol. Publikum er med på en promillereise  fra 0,0 til 4,0,. Skuespilleren går gjennnom alle stadier av beruselse. Fra det første glasset med røde glade kinn, gjennom pinlige bekjennelser og fyllehistorier og til full rølpefest der hun danser på bordet og synger skrålende. Vi aner nok hvor dette eksperimentet ender.

Tiril Pharo gjør en skikkelig studie i alkoholrusens virkning på kropp og sjel. Hun får brukt hele sitt skuespillerregister. Det lekes med dialekter og ulike stereotyper vi alle kan kjenne igjen. Hun tar fylla på kornet og går inn i både det sørgelige og det festelige. Hun er seg selv og samtidig alle andre

For pressebilder og informasjon følg denne linken.

Om skuespillerne:

Tiril Pharo er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole. Hun spiller, skriver, regisserer, produserer og underviser teater. Hun har særlig jobbet med å lage interaktive teaterforestillinger, som skuespiller har hun jobbet på de fleste av institusjonsteatrene i Norge og turnert land og strand med egne og andres teaterproduksjoner på det frie scenekunstfeltet. Tiril bor på en gård i Spydeberg. Der er hun økologisk sauebonde og driver Teatercamp – hvor barn, ungdom og voksne lærer grunnleggende skuespillerteknikk i ferier og helger. I to omganger har grupper fra Teatercamp deltatt i DUS- Den Unge Scenen, på festival på Scenekunst Østfold.

051-Tiril%20Pharo%202015-Fotograf%20Kristin%20Aafl%c3%b8y%20Opdan

Tiril Pharo. Foto: Kristin Aafløy Opdan

I 2014 skrev og iscenesatte Tiril Spillet om Grunnloven på Spydeberg Prestegård – en stor utendørs familieforestilling med 40 aktører og 20 hester. Promille er første samarbeid mellom Isak Anderssen og Tiril Pharo. De er begge bosatt i Indre Østfold, og er glad for å samarbeide med Scenekunst Østfold på tvers av avstandene i fylket.

Koreografi er ved Sigrid Edvardsson

 

 

 

Isak_Anderssen

Isak Anderssen. Foto: Privat

Isak Anderssen er bosatt på Knapstad i Hobøl kommune og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole. Hans musikalske produksjon spenner vidt: Elektronisk og akustisk, for konsertsal og scene, lydskulpturer og plateproduksjoner. Han har en omfattende diskografi, og har også bidratt på utgivelser hvor både Arne Nordheim og Røyksopp har vært representert. I tillegg til egne prosjekter, turnerer han året rundt med konsert- og verkstedsproduksjoner for barn og unge gjennom Drivhuset – stiftelsen for musikalsk verkstedsarbeid, som blant har resultert i forestillinger med kulturskoler i Østfold.

Sigrid Edvardsson er utdannet på Statens Balletthøgskole med klassisk som hovedfag 1985-88, og Peridance center NYC  1988-89. Var fast medlem  som danser i Ingun Bjørnsgaard Prosjekt i en årrekke. Fikk Kritikerprisen for ”Sleeping Beauty” i 1995. Sigrid fikk Statens arbeidsipend i to perioder av 3 år av gangen. Hun har jobbet i produksjoner på Det Norske Teatret, Nationalteatret og Den Norske Opera, turnert med Riksteatret, turnert i Europe, Afrika, Japan og under OL i Lillehammer som vette under åpning og avsluttningssermoniene. Sigrid har jobbet med bl a Torill Bernatek, William Adair, Jens Østberg, Kjersti Alveberg, Giorgio Rossi, Unn Magritt Nordseth, Francesco Scavetta, Ina Christel Johannesen, Dans Design og Jo Strømgren. Sigrid har vært koreograf på heltid siden 2006,og jobbet blant annet på Det Norske Teater, Den Norske Opera, Rogaland Teater, Den Nationale Scene, Riksteatret og Brageteatret.

 

 

 

_MG_9691

Foto: Fredrik Borgund.

 

_MG_9329_1

Foto: Fredrik Borgund

Høy promille

Foto: Fredrik Borgund

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close