Hvordan er det å være kvinne på 46 år og oppdage at man har blitt ei kjerring?

Skuespillerne Monica Hjelle og Kjersti Elvik harsellerer med seg selv, med mannen og med overgangsalderen i denne helt nyskrevne humorforestillingen. Kvinnens mange roller settes under lupen og de to erfarne skuespillerne lover hysterisk gjenkjennbare situasjoner, morsomme anekdoter, både tekster med dybde og det reneste galskap og vås. De stiller spørsmål som: Bor det en mann i oss alle? ER virkelig Pierce Brosnan så kjekk i virkeligheten? Må man slutte med å være gal når man runder 40? Har vi blitt som mora vår? Og hva pokker er galt med å si i fra høyt om man vil! Ikke minst; er de virkelig så avslappet som det virker som, de Mindfullness – og Yogadamene?

Det hele starter i en teatergarderobe. Det blir audition-situasjoner, skråblikk på scenebransjen før og nå og kanskje til og med avsløring av noen bransjehemmeligheter. I tillegg blir det mye sang og dans med akkompagnement av en av norges mest profilerte musikere, Trond Lindheim på scenen. 

Kjerring! er produsert av Scenekunst Østfold. Morten Milde har regi og Kjell Moberg er dramaturg.

For pressebilder og informasjon følg denne linken.

 

Om skuespillerne:

Monica_Hjelle_6519

Kjersti Elvik. Foto: Fredrik Wulff

Monica Hjelle er en ekte Østfold-dame som har jobbet på de fleste scener i Norge siden 1994. Hun har spilt hovedrollen i stykker som «Gift» av Alexander Kielland på Rogaland Teater, Dronningen i «Hamlet» på Nordland teater, Effie Marconi i «Dickie Dick Dickens» på Oslo Nye og mestrer både den dramatiske sjangeren så vel om den komiske. Monica herjet land og strand rund og ble komiprisnominert for «Ibsens samlede verk på 68 minutter» i 2004. I Østfold har hun spesielt utmerket seg i «Brottet på Hvaler» i diverse stykker siden 2006. Monica synger dessuten fletta av de fleste og hun deltok i Melodi Grand prix i 2007. Monica spilte også i NRK-serien «Kampen for tilværelsen» i rollen som Margaret Loe.

F_kjersti_elvik_3777

Kjersti Elvik. Foto: Fredrik Wulff

Kjersti Elvik er en av Norges mest profilerte skuespillere. Bergenseren har til neste år 25 års jubileum som profesjonell utøver! Hun er for mange mest kjent for medvirkning i «Vestavind» tidlig på 90- tallet og i rollen som politietterforsker Hanne Wilhelmsen basert på kritikerroste Anne Holts romaner «Blind Gudinne» og «Salige er de som tørster».

Kjersti er en meget allsidig skuespiller. Hun har spilt alt fra store klassiske roller i teateroppsetninger til farser og barneteater, og er også blitt sett i store musikalroller som ”Mamma Mia!” Og «Annie» på folketeateret i Oslo. Hun har arbeidet som instruktør aktivt de fire siste årene og har også jobbet fast som lærer i skuespillerteknikk på Bårdar-akademiet.

Monica Hjelle og Kjersti Elvik har kun jobbet sammen èn gang før på scenen. Det var «Påan igjen» en musikal basert på låtmaterialet til visesangeren Jan Eggum, i Bergen høsten 2005. I 10 år har de snakket om å gjøre noe sammen og nå endelig blir det en realitet for to flotte kjerringer i sin beste alder!

 

 

 

 

 

_MG_0334_edit

Foto: Fredrik Borgund

_MG_0087_bw

Foto: Fredrik Borgund

_MG_0076-2

Fredrik Borgund

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close