Videoteaser DKS ØstfoldDen kulturelle skolesekken i Østfold var for en tid tilbake med i et prosjekt sammen med DKS Oslo og Rikskonsertene. Målet var å finne ut hvordan vi kunne nå bedre ut til elevene og lærerne med informasjon om det som skjer i DKS i løpet av skoleåret. Etter både spørreundersøkelser og dybdeintervjuer var svaret relativt klart: gi oss en smakebit på det som kommer.

Demokratisk smakebit i klasserommet

Gjennom kartleggingen i prosjektet fant vi ut at alle skolene i Østfold nå har klasserom utstyrt med internettilgang, projektor og lerret/smartboard. Med dette utstyret har de mulighet til å vise filmsnutter for elevene i klasserommet. Vi så raskt at dette kunne være en unik mulighet for oss til å nå ut til alle elevene med nøyaktig samme informasjon, et stort fortrinn når vi ønsker at DKS skal være en demokratisk ordning. Elevenes kunnskap om hva de skal oppleve er ikke lenger avhengig av hvor god tid hver enkelt lærer har til å lese seg opp på og videreformidle informasjonen fra oss.

Hvor starter vi?

Fra tidligere har alle produksjonene våre blitt presentert i en flott papirbrosjyre, men med ønske om en mer miljøvennlig og digital hverdag passet ønsket fra skolene om en videoteaser godt inn. Med rundt 60 turnéer til grunnskolen på veien hvert skoleår måtte vi finne en måte å lage 60 videoteasere på relativt kort tid. Ikke alle kunstnere har videomateriell fra produksjonene sine, så for å komme i gang med omstillingen fant vi et minste felles multiplum for alle produksjonene – bilder. Produsentene her i Østfold kulturutvikling ble utfordret til å finne ti gode stillbilder fra hver produksjon, og komme med tre spørsmål vi kunne stille elevene i teaseren, slik at de fikk noe å tenke gjennom til produksjonen faktisk kommer til skolen. Vi laget en vignett til starten og slutten av teaseren og sydde sammen innholdet etter beste evne. I de tilfellene det eksisterer godt videomateriale, eller i beste fall en ferdig teaser, kunne vi bare legge til vignetten vår for å presentere produksjonen som en tydelig del av DKS Østfold.

Hvem trenger hva?

Vi ble fort klar over at vi måtte tilpasse teaserne til de forskjellige aldersgruppene elevene er i. De minste kan ikke alltid lese tekstplakatene i teaseren selv, og vi måtte legge til voice over for å sikre at budskapet nådde frem. De eldre elevene har bedre forutsetning for å tenke abstrakt, og trenger ikke alltid like inngående forklaring på hva de skal være med på. Her har vi prøvd oss frem og justert underveis.

Nyhetsbrev DKS ØstfoldNyhetsbrev

For å gjøre infomasjonsflyten så enkel som mulig har vi opprettet nyhetsbrev for DKS Østfold. Før hver turnéstart lager produsentene hos oss et nyhetsbrev med bilde, informasjon om innholdet i produksjonen, linker til plakat som kan skrives ut og henges opp på skolen, og sist men ikke minst en link til Youtube-kanalen vår, der teaseren til produksjonen ligger. Dette nyhetsbrevet sendes ut til alle kulturkontaktene 1-2 uker før turnéstart slik at de kan forberede skolen på hva som kommer. Vi ber dem også videresende nyhetsbrevet til klasselærerne slik at de enkelt kan hente opp teaseren i klasserommet og vise den til elevene.

 

Videregående skole vil også ha!

Etter gode tilbakemeldinger fra grunnskolene bestemte vi oss for å teste teaseridéen på videregående skole også. Hvert år er vi ute på alle de videregående skolene i Østfold og presenterer programmet for neste skoleår. I denne anledningen viste vi dem også teasere laget for grunnskolen. De meldte tilbake at dette var noe de kunne ha god bruk for for å kunne forberede elevene godt i forkant av DKS-produksjonene. Dermed bretter vi opp ærmene og klipper sammen rundt 80 videoteasere til elevene i Østfold for neste skoleår.

Se eksempler på noen av teaserne våre her:

Byplansjefene

Brune og Svartle

Barbie-Nils og pistolproblemet

Rett i koppen

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close