FestiBorg er Østfolds nye «up and coming» teaterfestival og fra 15-21 august braker det løs med spennende forestillinger, konserter og aktviteter fra inn- og utland. Kulåsparken i Sarpsborg er stedet og tanken er å lage ekte festivalfølelse både for ungdom og voksne. 

– Vi ønsker å lage litt mer rock´n roll enn på seige teaterinstitusjoner, sier festivalkoordinator Sjur Marqvardsen.

Sammen med 25 unge nyutdannede skuespillere ønsker han å ta det beste som er av nordisk og europeisk teater til østfold. Både for å vise hva som finnes «der ute» til det eksisterende miljøet, men også for å inspirere noen nye teaterinteresserte i fylket. Å verve noen nye publikummere til teatret er også et stort mål, og bare på de tre gangene festivalen har blitt gjennomført har publikumsantalet økt betraktelig.

FestiBorg%202016%20-%20Flyer%20Print%20Uten%20Spons-kopi– Det er ikke så mange tilbud innen teater i Østfold og spesielt ikke i Sarpsborg. Det eksisterende består stort sett av barne- og ungdomsteatre som opererer i musikkteatergenren. Det er lite besøk fra andre enn lokale aktører som Riksteatret. Det er få steder unge skuespillere og øvrig publikum kan møtes og oppleve noe nytt.  På FestiBorg kan de det i tillegg til å få med seg masse konserter, ettersnakk, parade, åpen impro forestilling, videovandring og kunstpolitisk demonstrasjon. Og ikke minst den store hjemmealenefesten, sier Marquardsen.

For å virkelig være en møteplass for unge kunstnere har arrangørene utviklet konseptet «Hjemmealenefest», der 16 skuespillere, 4 regissører, 4 dramatikere fra hele Norden trekkes i grupper. På 48 timer skal hver gruppe så lage en femten minutter lang forestilling med utgangspunkt i en utdelt nyhetssak, og noen rammer, eller benspend, for arbeidet. De 4 premierene vil i år åpne hele FestiBorg.

Scenekunst Østfold er i år inne med 300 000 kroner i støtte til festivalen. Teatersjef Kjell Moberg har stor tro på at en slik festival er nødvendig for utviklingen av teaterlivet i Østfold.

-Dette er fremtidens teatermennesker i fylket vårt. Scenekunst Østfold har som oppgave å fremme den unge kulturen, så for oss er dette en gylden mulighet til å være med å bygge opp et miljø som etterhvert kan vokse seg stort og viktig, sier han.

Mer om festivalen og mulighet for kjøp av festivalpass finner du HER.

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close