Ida M. Frederiksen

Ida M. Frederiksen

Lisbet på Jarnfjeld av Johan Falkberget kom ut i 1915, og hundreårsjubileet ble markert under Litteraturfest på Røros 1.- 4. oktober. Forestillingen Lisbet på Jarnfjeld hadde premiere under Nonstop-festivalen i Moss 17. september 2015.

Søndag 13 mars på Scene K60, kl 16-17 , kan du oppleve denne igjen i tillegg til forestillingen «Den fjerde nattevakt» også av Johan Falkberget som spilles kl 14-15. Billettpris er kr 100 . Du betaler for én forestilling og får den andre på kjøpet.

Billetter forhåndsbestilles på wenmor@ostfoldfk.no eller kjøpes i døra.

Lisbet på Jarnfjeld er en urovekkende roman. Kjærligheten som en livgivende kraft står Falkberget nær og er sentralt i denne boken som den også er det i andre av hans verk. Men kjærligheten kan også være en ødeleggende kraft hvis man ikke følger dens lover. Lisbet er i utgangspunktet en person med høy moral, men i kampen med det ubarmhjertige livet på vidda går hun på akkord med sine egne moralbegreper. For Lisbet blir hennes styrke og selvbevissthet et over mot som slår tilbake på henne selv. De to grunnfølelsene i hennes liv, æren og kjærligheten, blir kløvet, og det hele utvikler seg til en uløselig konflikt. Lisbet slites mellom hva hun tror på og setter høyt og hva hun er overbevist om at hun må gjøre for å overleve. Hennes nedvurdering av kjærlighetens kraft uthuler hennes sterke og sunne karakter, og forvandler henne til et vesen som ødelegger både seg selv og andre. Slik blir hun en mer levende og sammensatt person enn noen annen. Hennes opprinnelige særpreg med ærlighet, viljestyrke og ærefrykt for den minste ting i tilværelsen står Falkberget nær. Og som alltid i Falkbergets diktning er drømmen tilstede, usvikelig, nær og alltid ny.

Tilrettelagt for scene av Ida M. Frederiksen og Kjell Susegg Moberg
Medvirkende: Ida M. Frederiksen og Olav Luksengård Mjelva
Regi: Kjell Susegg Moberg
Scenografi og kostymer: Katja Ebbel Frederiksen
Produksjon: Scenekunst Østfold i samarbeid med Isegran kultur

Den fjerde nattevakt spilles av Terje Brevik og Ida Frederiksen samt spelmann Olav L. Mjelva.

 

This monologue is a dramatization of Johan Falkbergets novel Lisbet på Jarnfjeld first published in 1915. Thru storytelling, music and close interaction with the audience the performer Ida Frederiksen bring us back to the remote areas of Norway with a story about love and survival.

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close