Det er i Sarpsborg det skjer og datoene er satt til 15-21 august. En gigantisk hjemmealenefest for og av ungdom med teaterforestillinger fra hele Europa skal prege byens 1000-årsjubileum. For tredje gang arrangeres Festiborg teaterfestival og denne gangen er Scenekunst Østfold økonomisk inne på bidragsiden som en positiv kraft til å skape engasjement i det frie profesjonelle scenekunstmiljøet i fylket.

Programmet for årets festival finner du HER

– Det er en stor glede for Scenekunst Østfold å kunne bidra på denne festivalen. Disse unge arrangørene er fremtidens scenekunstnere i Østfold, de er ambisiøse, dyktige og kjenner sin egen genereasjon best. Nemlig det fremtidige teaterpublikummet i fylket, sier Kjell Moberg, leder for Scenekunst Østfold.

Festivalen er laget for og delvis av ungdom, under mottoet «teatret skal være som en hjemmealene-fest». I stedet for å lokke teatret ved å tilpasse tema og innpakning, møter forestillingene ungdom i deres egen teknologiske virkelighet gjennom bruk av digitale flater i formidlingen. FestiBorg har som mål å samle det beste av nytenkende og nyskrevet scenekunst fra Europa årlig i Sarpsborg. De ønsker å speile samtiden — det være seg kunstnerisk eller politisk — med fremoverrettede tanker som er relevante for, og kan påvirke, vår generasjon.

FestiBorg vil gjennom sin programmering, sine workshops og eventer være en møteplass for unge skapende kunstnere samt en yngleplass for nye idéer og nye konstellasjoner.
Vi vil skape en upretensiøs teaterfestival der aktører og publikummere i tillegg til å se teater også diskuterer, leker og arbeider kunstnerisk sammen.

FestiBorg vil plante en glød i den lokale teaterkulturen og bevege, opplyse, engasjere og underholde med kunstbevisst kvalitetsteater.