«Do Not Feed the Trolls» er en ny teaterforestilling som tar for seg råskapen, sadismen og den håpløse idiotien hos moderne internettroll. Inspirert av dagsaktuelle og virkelige hendelser iscenesetter The Krumple trollingen som skjer på nett og gir publikum den samme følelsen av ubehag og sadistisk glede. 

Kompaniet ønsker å fokusere på hvordan kommunikasjonen mellom mennesker drastisk forandres når en har en anonym maske å gjemme seg bak.  Hvem er disse trollene og hva er det som driver dem? Ved å balansere mellom det humoristiske og det ubehagelege konfronteres tilskueren med spørsmålet: er jeg selv en del av dette fenomenet?

Trolls8 kopi

Lansering av Lise Holloway sin bok om nettrollene som skimtes i bakgrunnen. Foto: Fredrik Borgund/Scenekunst Østfold

Spilles lørdag 23. januar kl. 15.00 på Scene K60

 

I «Do Not Feed The Trolls» møter vi den voksne Lisa Holloway. Hun har gitt ut bok om den grove netthetsen hun opplevde som tenåring, da hun var en berømt blogger på nettstedet My Space. Forestillingen tar så publikum med inn i fortiden og vi får et innblikk i den 14 årige Lisas liv. Hun legger ut bilder på nettet av seg og blir etterhvert veldig populær. Så dukker det opp mange ulike karakterer i hennes liv, ikke minst de beryktede nettrollene.

Uten å være moraliserende vil kompaniet sette tilskuerne inn i rollen både som offer og som troll. Forestillingen egner seg for ungdom i alderen 15-18 men er også meget aktuell for voksne og da især foreldre til tenåringer.

Tekst, regi og skuespill er ved: Jon Levin, Oda K. Nyfløtt, Vincent Vernerie og Jo Even Bjørke

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Lyd og Bilde, FFUK, Seanse og er en co-produksjon med Scenekunst Østfold.

Foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

Lisa er redd for nettrollene som hun opplever trakasserer og plager henne. Foto: Kristine L. Andreassen/Scekunst Østfold

Hva er et internettroll? 

I enkle trekk er et nettroll en person som legger ut støtende, kontroversielle eller sjikanerende innlegg på internett, med formål om å provosere – gjerne mest og flest mulig. Det som tidligere var et begrep for provokatører på diverse internettforum, gjelder nå all form for trakassering på nett. Kompaniet har i forskingsperioden gått gjennom flere folkeeventyr for å se på likhetene mellom klassiske eventyrtroll og de moderne trollene. I likhet med tradisjonelle troll kommer òg nettrollene i ulike former og varianter, og angriper ofrene sine på ulike måter. De kan være anonyme debattanter på nettforum, toppkommentatorer i nettaviser, eller skjulte profiler som sender direkte trusselmeldinger til enkeltpersoner. I mer ekstreme tilfeller bryter nettrollet ned veggen mellom internett og virkelighet, slik at det får konsekvenser i det virkelege liv som vi hverken kan forutse eller kontrollere.

Les mer om The Krumple på nettsidene deres.

 

Trolls7

Lisa lager videoer av seg selv hjemme på jenterommet. Disse legger hun ut på internett og blir etterhvert veldig populær. Foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

 

Forestillingen er støttet av:

Logo ffuk.noLogo fond for lyd og bildeLogo kulturrådetLogo seanse

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close