Ungdomskompaniet

Østfold Dansekompani for Ungdom er samlet for første gang helgen 13-14 februar for å øve inn koreografi til sin visning i forbindelse med danseforestillingen GODOS på Parkteatret og Scene K60 17 og 19 februar. Les mer om GODOS nederst i artikkelen. (Det mangler dessverre tre jenter på dette bildet). Foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

Norges første dansekompani for ungdom er dannet i Østfold!

20 dansere fra hele fylket ble i november 2015 plukket ut på audition blant 56 ungdommer til å danne Østfold dansekompani for ungdom

Du husker kanskje TILT-prosjektet fra i fjor? Det unge dansekompaniet er et direkte resultat av dansegleden som ble etablert i hele Østfold i 2015. Panta Rei danseteater i samarbeid med Scenekunst Østfoild reiste rundt med sine workshops med profesjonelle dansere samt danseforestillingen «Lullaby». Scenekunst Østfold har etter dette tatt initiativ til et samarbeid med lokale dansere til å starte et pilotprosjekt på et eget dansekompani for ugdom i fylket.

Vi ønsker å tilby kurs fra kunstnere som allerede er engasjert i prosjekter ved teatret. Først ut er AURA Dance Theatre fra Litauen som skal holde workshop med kompaniet 13 februar på Elbjørgs dansestudio i Moss og 14 februar på Kulturskolen i Fredrikstad (se video under).

 

I uke 7 vil det unge kompaniet dra ut på en liten turné med visning av resultatet fra arbeidet med AURA Dance Theatre. 17 februar skal de opptre på Parkteatret i forkant av forestillingen GODOS og 19 februar her på Scene K60.

Østfold dansekompani for ungdom er et pilotprosjekt og det er tenkt audition en gang pr. år. Formålet er talentutvikling og kompetanseheving for unge dansere i Østfold.

Neste prosjekt for kompaniet er en opptreden i forbindelse med Ung Kulturfestival som finner sted i Sarpsborg i April. Mer informasjon kommer.

Les mer om GODOS her!

 

Ungdomskompaniet med voksne

Det er tilsammen 20 ungdommer fra Fredrikstad, Sarpsborg og Indre Østfold med i kompaniet. Prosjektledere for Østfold dansekompani for ungdom er Ellen Røhr Staff (til høyre), Marianne Bache-Mathiesen (til venstre) og Jade Sofie Wulff (liggende foran). Foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

 

Ungdomskompaniet 1

Alle foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

Ungdomskompaniet2 Ungdomskompaniet3 Ungdomskompaniet4 Ungdomskompaniet5 Ungdomskompaniet6 Ungdomskompaniet7 Ungdomskompaniet8 Ungdomskompaniet9

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close