Programmet for Den kulturelle skolesekken i Østfold er klart.Nytt år, nye muligheter, nye inntrykk og kunsterfaringer for elevene.
Vi er stolte av å presentere årets program fra den kulturelle skolesekken til videregående skoler i Østfold. Ikke bare har programmet en høy, kunstnerisk kvalitet, det har også en rød tråd som gjør kunsten brennende aktuell i skolehverdagen. Johannes Hafnor, leder for Den kulturelle skolesekken i Østfold utdyper:

– I en verden preget av sosiale, kulturelle og økonomiske omveltninger øker behovet for – og nytten av – kunstens tankeutviklende kvaliteter. Vi tror og håper at årets tilbud i Den kulturelle skolesekken skal kunne gi slike betydningsfulle skyv, ut i en ny tanke, et annet og mer kritisk blikk, en større nysgjerrighet og åpenhet i møte med omverdenen.
Kunsten skal selvfølgelig underholde og glede, den skal skape magi og uforglemmelige opplevelser. Men den skal også pirke i oss, vekke grubling og undring. I årets program setter vi søkelyset på vår tids kanskje mest sentrale utviklingstrekk – den økte migrasjonen og kulturmøtene som følger av den. En ny virkelighet forutsetter ny kunnskap. Flere av tilbudene undersøker eller berører denne tematikken, men de er ikke ment å tilby løsninger eller svar. Derimot skal de legge grunnlaget for gode spørsmål, spørsmål østfoldungdommene kan møte verden med når de går ut av klasserommet, auditoriet eller kulturhuset. Det er slik vi ønsker å fylle skolesekken.

Vi gleder oss til å se hva dere velger, og til å se hvordan dere kan flette sammen kunst og kunnskap.
Alle elever og lærere vil motta hele programmet som en pdf-fil på e-post. Elevene kan melde sine ønsker til elevrådet, lærerne melder sine ønsker til kulturkontakten på skolen. Deretter setter elevrådet, kulturkontakten og rektor seg ned for å skru sammen årets bestilling til Den kulturelle skolesekken i Østfold.

Fristen for bestillingen er 15. mars, og vi kommer rundt til alle de videregående skolene i fylket i forkant av fristen for å gi en god presentasjon av programmet.

Se hele programmet her

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close