Ruby crew

Ruby Crew. Foto: Trine Sirnes.

Scenekunst Østfold og lokale dansere har satt i gang et pilotprosjekt for å lodde interessen for et fylkeskompani for unge danserne.
Ideen om et fylkeskompani er et direkte resultat av dansegleden som ble vist i danseprosjektet TILT, som Scenekunst Østfold, i samarbeid med Panta Rei Danseteater, gjennomførte i Østfold i 2015.

Rekordstor
Panta Rei Danseteater fikk en rekordstor bevilgning på fem millioner kroner fra Sparebankstiftelse DNB, noe som er Sparebankstiftelsens største satsning på dans noensinne.

Mangfold
TILT-prosjektet har gjennom et mangfold av prosjekter engasjert unge dansere i hele fylket, men også Østfolds befolkning. TILT har vært synlig i kulturhus, i bybildet, i kinosaler og på bibliotek og litteraturhus, på fotballstadioner og ikke minst på danseskoler og fritidsklubber.

Film
Det har også blitt produsert en film om prosjektet. 15 personer fra forskjellige steder i Østfold har danset til sin favorittmusikk på sitt favorittsted i fylket – og det hele ble fanget av et kamera. Resultatet er en kortfilm som vises før kinofilmer på kinoer rundt i Østfold

Talentutvikling
Et fylkeskompani vil bidra til både talentutvikling og kompetanseheving for unge dansere i Østfold, og Scenekunst Østfold vil bidra med kurs fra kunstnere som allerede er engasjert i prosjekter ved teateret.

Kurs
Først ut er et kurs med Aura Dance Theatre fra Litauen. Både Scenekunst Østfold og Panta Rei er partnere i EØS – programmet ”Promotion of Diversity in Culture and Arts within European Cultural Heritage”, med kompaniet AURA Dance Theatre. Sammen har de utviklet prosjektet GODOS som skal vises i Østfold i februar 2016.

Audition
Lørdag 28. november arrangeres en audition for unge Østfold-dansere hvor det skal velges ut ca. 20 utøvere som får delta i workshop med dansere fra AURA Dance Theatre i helgen 13. og 14. februar.

Undervisning
I tillegg vil dansere fra AURA ha undervisning for danseskoleelever i Fredrikstad og Moss, og det skal gjennomføres turné med visning av resultatet fra arbeidet med barn/ungdom fra kveldsundervisning og fylkeskompaniet.

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close