DSC_0245[1]

4. trinn ved Trara skole i Fredrikstad tegner i Fredrikstad kunstforening under ledelse av kunstner Robin Danielsson.


Elever ved Trara skole i Fredrikstad har i en uke tegnet i Fredrikstad kunstforening. De har deltatt i en norsk versjon av den verdensomspennende tegnefestivalen «The Big Draw».

To store bord
4.trinn ved Trara skole sitter rundt to store bord i Fredrikstad kunstforening. Elevene sitter dypt konsentrert over ark og papp, og ivrige hender former tegninger under ledelses av kunstnerne, Line Halvorsen og Robin Danielsson.

Første gang
– «The Big Draw» er verdens største tegnefestival og det er første gang den arrangeres i Norge, sier Rami Maktabi, produsent visuell kunst og film i Østfold kulturutvikling.

Et ledd
«The Big Draw» i Østfold er et ledd i Den kulturelle skolesekken og det er et samarbeidsprosjekt mellom Den kulturelle skolesekken, Fredrikstad kunstforening og Tegneforbundet i Oslo. Også DKS Akershus og DKS Hedmark er med i dette prosjektet.

DSC_0241[1]

Dyp konsentrasjon

Spennende møte
Rundt 230 elever ved Trara skole har tegnet seg gjennom uken
– Elevene har måttet konsentrere seg og se på og observere form. Det er nok ikke noe de er så veldig vant med fra skolen. De har fått jobbe fantasifullt, noe som har vært vanskelig for noen lett for andre. Noen av elevene var nesten ikke til å stoppe. Dette har vært et spennende møte med tegneundervisning og vi har møtt veldig engasjerte lærere og elever, forteller Rami Maktabi.

Løfte frem
«The Big Draw» har et overordnet mål, å løfte fram tegning som uttrykksmiddel og bruke tegning som verktøy for tanke, kreativitet, for sosialt og kulturelt engasjement og som redskap for personlige ytringer.

Totalopplevelse
– Vi vil også gjøre dette til en totalopplevelse, elevene er ute av skolen og får en opplevelse sammen. Fredag skal de stille ut arbeidene i Fredrikstad kunstforening. Det blir for mange elever det første mæte med et profesjonelt kunstgalleri, forteller Rami Maktabi.

Hele verden
Tegnefestivalen «The Big Draw» arrangeres hvert år i oktober, over hele verden, og vil også være en del av Den kulturelle skolesekken neste år.
– Dette har vært et pilotprosjekt som skal evalueres. Men vi legger det inn i skolesekken for neste skoleår og vil få det inn som et årlig, fast arrangement, sier Rami Maktabi.

Åpning
Fredag 16. oktober er det åpning av utstillingen til elevene i Fredrikstad kunstforening. Utstillingen er åpen også lørdag 17. og søndag 18. oktober, begge dager 12.00 – 16.00. Utstillingen er også åpen neste uke, 24. og 25. oktober, til samme tidspunkt.
 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close