non-stopNon Stop International Theatre Festival, 16. – 20. september 2015 i Moss.

Vi er inne i vår andre sesong som samarbeidspartner i Non Stop International Theatre Festival, og i år kan Scenekunst Østfold tilby publikum ikke mindre enn fire premierer under festivalen. Årets program er spesielt innholdsrikt, og det er mer enn noen gang før tematisk farget av den tiden vi lever i. Vår samarbeidsproduksjon med festivalen starter med følgende linjer: Ti år med kamper i Troja. Ni års slit for å vende hjem. Forestill deg å være hjemmefra i nitten år…

Det eldste heltedikt i den europeiske kulturkretsen er Homers Odysseen, og felles for all heltediktning er at de befatter seg med historiske emner hvor hovedpersonen kjemper mot overmakten.

Scenekunst Østfolds bidrag er alle ny produksjoner, og disse er: Odysseen, Lullaby, Lisbet på Jarnfjeld og familieforestillingen Fryktens Fromasj. Alle har som fellesnevner at de handler om de gode kreftenes kamp. I en tid hvor våre humanistiske verdier er satt på prøve daglig, og hvor verdibegreper som dialog, menneskeverd, dannelse, demokrati og den frie kritiske tanke ikke kan få nok oppmerksomhet er det viktig for meg at deler av årets program reflekterer et ønske om å gi nettopp disse verdiene en sentral og aktiv plass både i kunsten og i dagliglivet.

Det er ekstra verdifullt for oss at vi har utøvere som deltar gjennom EU-programmene og EEA-tilskuddene i år, ettersom disse tiltakene har som grunnverdi å fremme demokrati og samarbeid på tvers av landegrenser. Vårt InSitu Focus-program blir gjennomført for første gang, og her vil kulturarbeidere og publikum i regionen få mulighet til å oppleve et mangfold av europeiske samtidsimpulser.

Scenekunst er samhandling, og for oss som fylkeskommunal virksomhet er det å skape gode vilkår for samarbeid viktig. Det er derfor på sin plass å takke alle enkeltpersonene, kommunene, næringslivet og de frie gruppene som gjør det mulig for oss i Scenekunst Østfold å presentere et så mangfoldig program.

Kjell Moberg
KUNSTNERISK LEDER, OG TEATERSJEF FOR SCENEKUNST ØSTFOLD

Mer om NonStop festivalen:

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close