Anette Münch

Annette Münch vant Østfoldungdommens med boken «Badboy: steroid»

Det var feststemning i salen og duket for litteratur og ung kultur under utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris 2014.  Østfoldungdommens kritikerpris inngår i U festival og utdelingen markerte åpningen av festivalen. Annette Münch vant med boken «Badboy: steroid». Hun fikk prisen i en fullsatt Brygga kultursal i Halden.

– Jeg er veldig glad i Østfold etter dette, smiler Annette Münch.
Ti klasser i ni videregående skoler i Østfold har vært jury i årets Østfoldungdommens kritikerpris. Fire forfattere var nominert og «Badboy: steroid» vant overlegent.

Piano2

Even Vold Johansen

Stor takk
– Det er kjempehyggelig, jeg vil rette en stor takk til de som har lest og stemt på meg. Det er spesielt godt fordi det er unge mennesker som har lest boken. Det motiverer meg til videre skriving og jeg håper dette stimulerer ungdom til videre lesing, sier Annette Münch.

Annette Münch fikk også Brageprisen for sin ungdomsroman.
– Jeg likestiller Østfoldungdommens kritikerpris med Brageprisen, påpeker Annette Münch. Før Anette Münch kom på scenen for å motta prisen, var det en rekke innslag av og med ungdom fra Østfold.

Flere sceneinnslag

Utdelingen av Østfoldungdommens kritikerpris handler om mer enn bare utdeling av pris til en forfatter. 300 elever fra videregående skoler i Østfold var på plass og det det var flere sceneinnslag med ungdom som høstet stor applaus i salen. Det var innslag av Jenny Marie Nordheim, Oda Nygaard, Lars Herman Berntzen og Even Vold Johansen.  Slampoet Fredrik Høyer var også et meget populært innslag i prisutdelingen.

Oda

Oda Nygaard

En stemme

«Badboy: steroid» er den første norske roman som tar opp temaet «boling». Annette Münch gikk tett på miljøet og intervjuet fem gutter.
– Jeg ville gi disse ungdommene en stemme. Det handler om å ta kontroll på livet sitt. «Boling» er et helseproblem. Vi ser et økende kroppsfokus som legger et stort press på unge gutter og jenter, sier hun.

Kompliserte spørsmål

Hun har vært på 300 skolebesøk og var i begynnelsen svært nervøs. – Jeg var redd for kompliserte spørsmål, og å ikke kunne svare på spørsmålene fra elevene, sier hun. Tre spørsmål stadig opp. Hvor gammel er du? Er du singel? Hvor mye tjener du som forfatter? Hun ga svar på scenen i Brygga kultursal.
– Jeg er 34 år, singel og jeg vet ikke hvor mye jeg tjener.

jente med gitar

Jenny Marie Nordheim

God bok

To elever ved Malakoff videregående skole, Nikoline Vågen Willadsen og Sol Marie Rosnæs, satt i juryen i Østfoldungdommens kritikerpris og de fortale om boken og hvorfor de synes den måtte vinne. – Det er en god bok som drar deg inn i handlingen, og den gjør det på en utrolig god måte, forteller de to.

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close