Det amerikanske teaterkompaniet Double Edge Theatre gjester Halden og Fredriksten Musikkfestuke i juni. Dette særegne kompaniet skal være i kunstnerisk residens hos Scenekunst Østfold, og det betyr i praksis at de i to uker før første forestilling skal bo og arbeide på Fredriksten festning.

Her vil Double Edge Theatre, sammen med lokale kunstnere skape Halden-versjonen av kompaniets omreisende forestilling The Odyssey/Shahrazad. Publikum skal geleides gjennom landskapet som forvandles til en rekke midlertidige scener. Studenter fra Akademi for Scenekunst blir integrert i ensemblet og deltar i fortellingene sammen med lokale sangere og musikere.

Odysseen prosess 5

(Klikk på bildet for større versjon) Scenekunst Østfold leier deler av den gamle sveisehallen til Fredrikstad Mekaniske verksted på Kråkerøy. Her har kunstner Camilla Wexels Riser «flyttet» inn med sine store prosjekter til forestillingen «The Odyssey/Shahrazad» som skal spilles på Halden festning Lørdag 6. juni og Søndag 7.juni. I forgrunnen ser vi reisverket til det som skal bli en Trojansk hest. Foto: Kristine L. Andreassen/Scenekunst Østfold

Allerede i mars/april begynte den Østfoldbaserte kunstneren Camilla Wexels Riser å skape fysiske elementer og scenografi til The Odyssey i en stor sveisehall i det gamle Fredrikstad mekaniske verksted på Kråkerøy.

Både en cyklop, en trojansk hest, flere båter med store seil skal produseres for Double Edge Theatre, som ofte samarbeider med lokale kunstnere om disse gjenstandene i de byene de setter opp forestillingen. På den måten intigreres lokalmiljøet som får et eierskap til forestillingen og gjenstandene som produseres kan brukes til andre prosjekter som gagner Østfold senere. Daniel Aspelund fra Måneproduksjoner skal bygge den trojanske hesten sammen med Camilla. Den lokale snekkeren Aleksander Vicky skal lage båter og Mette Bråthe fra Sybra Sail syr seilene til båtene.

I tillegg til The Odyssey/Shahrazad skal Double Edge Theatre vise forestillingen The Grand Parade som skal spille i Brygga Kultursal i Halden Fredag 12 og Lørdag 13 Juni 2015 (se video øverst i denne saken).

Billetter til begge disse spektakulære forestillingene kjøper du HER

Følg og les mer om Fredriksten Musikkfestuke på Facebook

 

 

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close