Grytten i Moss

Fra konserten på Kirkeparken vgs i Moss. Foto: Ole-Jacob Evensen- Østfold kulturutvikling

 

I de tidlige vårdager har Den kulturelle skolesekken Østfold en spennende litteratur- og musikkproduksjon ute på veien.

Med omfattende og mangslungne forfatterskap på samvittigheten er Frode Grytten og Pedro Carmona-Alvarez uomgjengelige norske samtidsforfattere. Gryttens inderlig-ironiske blikk på omgivelsene kommer blant annet til syne i den mye leste novellesamlingenBikubesong (1999) som har oppnådd kultstatus og som for noen år siden ble til en teaterforestilling på Det norske teatret. Novellesamlingen har også blitt mye brukt i den videregående skolen og er høøyaktuell for denne målgruppen.

Carmona-Alvarez på sin side har ikke bare spilt i bandet Sister Sonny, han har også utgitt en rekke romaner og diktsamlinger. Senest i 2012 mottok han P2-lytternes romanpris for Og været skiftet og det ble sommer og så videre. Sammen har de utviklet et bandprosjekt hvor Grytten leser tekst og Carmona-Alvarez både synger og spiller gitar. Med seg på turné har de ytterligere fire musikere, og de byr på et uttrykk som det er lett å like, men vanskelig å glemme. Kombinasjonen av skarp humor og eksistensielt alvor kjennetegner begge disse forfatterne, og på scenen møter vi dem i et nytt format. Turneen starte tirsdag 3 mars 2015 på Fredrik II vgs i Fredrikstad og dro så videre til både Askim vgs, Kirkeparken vgs i Moss før de avsluttet på Skjeberg folkehøyskole.

Grytten på Fredrik II

Fra konsertstart torsdag 3. mars på Fredrik II vgs i Fredrikstad. Foto: Bjørn Gunnar Otten- Østfold kulturutvikling

 

De to anerkjente forfatterne og musikerne har tidligere turnert med samme konsert i Oppland fylke og blitt tatt godt i mot blant videregående elever der.

– Dette er et annerledes møte med litteratur enn elvene er vant med fra før. Vi har fått tilbakemeldinger fra Oppland om at kombinasjonen mellom musikk og litteratur er både spennende og overraskende. Vi er stolte over å ha de to mest etablerte forfatterne i Norge ut til skoler i Østfold, sier Bernhard Ellefsen, litteraturprodsent i Østfold kulturutvikling.

Konserten ble også spilt på Litteraturhuset i Fredrikstad tirsdag 3. mars.

Fredriksstad Blad skrev dette om konserten:

Grytten på litthusfred

 

 

 

 

 

 

 

Grytten i Askim

Fra konserten i Askim. Foto: Bjørn Gunnar Otten- Østfold kulturutvikling                                                                                        Med seg på scenen har de:

Med seg på scenen har de:

Ivar Thormodsæter (trommer)

Ole Amund Gjersvik (bass)

Einar Sogstad (tangentar)

Michael Barnes (saksofon, fløyte, klarinett)

 

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close