I februar 2015 fikk 3.500 barnskoleelever i Fredrikstad oppleve animasjonsfilmen «Peter og Ulven» med live musikk av Det norske blåseensemble. Forestillingen er et samarbeid mellom Østfold kulturutvikling og Blåseensemble og er en del av programmet for Den kulturelle skolesekken Østfold. NRK Østfold laget en stor og flott radioreportasje fra en forestilling og Fredriksstad Blad skrev en fyldig artikkel. Begge disse er samlet her sammen med bilder og videosnutter fra en forestilling på Blå Grotte i Fredrikstad med elever fra Trosvik og Begby skole. Trykk på bildet over og filmen starter!

«Peter og Ulven» er historien om den lille gutten Peter som bor sammen med bestefaren sin i nærheten av en skog. Han får ikke lov til å gå utenfor gjerdet hvor ulven ligger på lur. En vakker vårdag lurer imidlertid Peter seg ut sammen med vennene sine; en fugl, en katt og en vimsete and. Dagen forvandler seg til et spennende eventyr når ulven plutselig dukker opp.

Peter og ulven 5

Det norske blåseensemble spiller musikken komponert av den kjente russiske pianisten Sergei Prokofiev til animasjonsfilmen «Peter og Ulven» som i uke 7 ble vist for hele 3500 barnesolebarn i Fredrikstad. Foto: Kristine L. Andreassen – Østfold Kulturutvikling

Det spennende eventyret om Peter og Ulven fortelles gjennom levende musikk fremført av Det Norske Blåseensemble og en halvtimes lang animasjonsfilm. Den russiske komponisten, dirigenten og pianisten Sergei Prokofiev har skrevet musikken til det russiske eventyret «Peter og ulven». Musikken er iørefallende og vakker og de enkelte instrumentene blir grundig presentert av musikerne sammen med dirigenten Halldis Rønning. Peter og ulven-filmen er regissert av britiske Suzie Templeton og Storm Studio er medprodusent. Filmen vant Oscar for beste animerte kortfilm i 2007.

Det Norske Blåseensemble er et unikt orkester satt sammen av 24 av landets fremste profesjonelle blåsemusikere. Ensemblets høye kvalitet og kreativitet tiltrekker noen av verdens fineste gjestedirigenter og solister. Ensemblet er basert i Halden, og med en historie tilbake til 1734, er det landets eldste orkester i kontinuerlig drift.

Les mer om Det norske blåseensemble HER

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close