Turneen med bergenske Absence Crew og danseforestillingen ”Askeladden på nye eventyr” er nå over. Rundt 4650 elever i Indre Østfold har fått oppleve Asbjørnsen og Moes tradisjonelle eventyr presentert i en helt ny og spennende drakt gjennom Den kulturelle skolesekken.

Askeladden-bilde-3”Hvem er det som breaker på min bro” sier trollet når de tre bukkene bruse danser over brua på vei til seters for å gå på disco. Og barna har ledd, klappet og jublet overalt hvor hip-hop danserne har opptrådt.

– Det har vært herlig å være her. Vi merker at publikum utenfor bykjernen er mye mer entusiastiske og engasjerte, noe som har gjort det veldig morsomt å turnere rundt i Indre Østfold og ikke minst her i Rakkestad, sa Piero Issa i Absence Crew til Rakkestad Avis etter en forestilling med Os skole.

Forestillingen tar utgangspunkt i eventyret om Espen Askeladd og brødrene hans som skal prøve å imponere prinsessen, og vinne henne og halve kongeriket. Gjennom spektakulære akrobatiske krumspring og smittende energi imponerer Absence Crew sitt publikum mens bokstavelig talt danser seg gjennom flere kjente eventyr før de prøver å vinne prinsessens gunst. Brødrene må gjennom flere “battles” og utføre mange dansetriks, og på den måten får crewet også formidlet hip-hop og breakdancekulturen på en lett tilgjengelig måte. En kultur som ikke er daglig kost over alt i landet.

– Det har vært få innslag av breakdance i Indre Østfold, derfor valgte vi å legge denne forestillingen til dette området. For oss er det viktig at elevene får oppleve alle former for kunst, sier leder for kulturformidling i Østfold, Johannes Hafnor,

Dansegruppen forteller at de er veldig opptatt av kulturhistorie og synes det samtidig er viktig å gjøre den aktuell for barn også i dag. I tillegg har de et mål om å spre danseglede.

– Vi håper å inspirere barn og unge til å bevege seg, utforske grensene for hva deres egen kropp og fantasi er i stand til å gjøre, og ikke minst så ønsker vi å spre glede, sier Issa I intervjuet med Rakkestad Avis.

I Askim var det også stor entusiasme for forestillingen.

– Dette er den beste forestilling vi har hatt her. Den fenget alle fra første til syvende klasse, og som lærer må jeg virkelig si at det var vellykket, sa Hanne Winther fra Askimbyen skole til Smaalenenes avis.

Bergenserne har hatt stor suksess med forestillingen i hele landet og ønsker seg videre ut på turné i resten av Østfold.

Les hva elevene i Rakkestad synes om forestillingen i Rakkestad Avis >>

Les hva elevene på Askim byen skole opplevde i Smaalenenes avis >>

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close