Du skulle bare visst-bilde På Kulturrådets nettsider kunne vi i september 2013 lese den gledelige nyheten om at alle førsteklassinger i landet for første gang skulle få en samlet informasjonsbrosjyre om Den kulturelle skolesekken med seg hjem i ranselen.

Målet med å produsere og distribuere en felles brosjyre fra aktørene i Den kulturelle skolesekken var å fortelle landets førsteklassing-foresatte at barna deres ville oppleve og erfare kunst og kultur i skolen fra og med skolestart.
– Det er viktig at foreldre og foresatte vet hva skoledagene til barna er fylt av, og at alle landets fylker og kommuner, og så godt som alle kunst- og kulturinstitusjoner, og profesjonelle utøvere, legger til rette for at elevene skal få et profesjonelt kunst- og kulturtilbud i skolehverdagen, uttalte Vera Micaelsen, leder av sekretariatet til Den kulturelle skolesekken.

Brosjyren kan lastes ned i sin helhet HER

FAKTA OM DEN NASJONALE KULTURELLE SKOLESEKKEN:

Den kulturelle skolesekken startet opp i 2001, og er en nasjonal satsing som skal bidra til at alle skoleelever i Norge får møte profesjonell kunst og kultur av alle slag. Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturdepartementet og Kunnskapsdepartementet
Den kulturelle skolesekken er et samarbeidsprosjekt mellom kultur- og opplæringssektoren på nasjonalt, regionalt og lokalt nivå, og omfatter alle skoler i Norge
Den kulturelle skolesekken startet opp i 2001. I dag er sekretariatet organisert under Norsk kulturråd
Fylkeskommunene og kommunene har ansvar for å legge program og tilbud i sine regioner.
Nasjonale aktører i DKS er Film og Kino, Scenekunstbruket, Norsk kulturråd, Nasjonalmuseet, Forfattersentrum og Rikskonsertene
I år settes det av 200 millioner kroner fra overskuddet til Norsk tipping til Den kulturelle skolesekken.
Produksjon og distribusjon av DKS-brosjyren er finansiert av Norsk tipping

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close