Lørdag 26. april. Klokken 17.00 på Scene K60
Lovedans

Pris: Ordinærpris: kr 150, Student: kr 100, Honnør: kr 100, Kode: kr 100
K60 pass kr 400 (Gir adgang til Hendelsen, Love-Dans og North, North, North)

Dans kan inspirere, provosere og engasjere.Er det vakkert eller bare spennende, eller begge? To dansere beveger seg i rommet mellom gammelt og nytt: Den ene har kirkerommet som sitt sted, den andre bruker barokkdans som sitt språk. Nå møtes de i Fredrikstad under Dansens dager og Fredrikstad Teaterfestival.

«Tradisjonsløs dans i tradisjonstunge rom» var opprinnelig et foredrag og opplegg til samtale fra 2013, AvantGarden, Trondheim. Her gir koreograf og danser Margrete Kvalbein (marg&bein) gjennom dans og tale et inntrykk av utfordringer og muligheter som melder seg når samtidsdansen inntar helligstedet. KAN kunsten egentlig være fristilt i et rom med så sterke tradisjoner? Finnes det noen grunn å bygge på – slik kirkemusikken har det? Hva er marg&beins løsninger for å bevare kunstnerisk integritet og likevel arbeide i respekt for rommet og menneskene som trenger det for sin tro?

«Love-dans» er en forestilling laget av Elizabeth Svarstad i samarbeid med danseprofessor og koreograf Anne Grete Eriksen. Konseptet har hentet inspirasjon fra barokk estetikk og Grunnlovsjubileet 1814–-2014 og dansen utfolder seg i private og offentlige uttrykksmåter og tar opp vårt forhold til lov, orden – og kaos. Forestillingen er i et intimt format, og utspiller seg i en scenografi av 40 røde lovsamlinger til musikk av Lully og Rameau.

Om forestillingen «- magisk, rørende og opprørende»

Dobbel-visningen skjer i samarbeid med DANSEKUNST I ØSTFOLD

Elizabeth Svarstad, dans
Koreograf Anne
Grete Eriksen
Gunnhild Tønder, cembalo
Jon Fredrik Hjemli, obo

Foto: Nicolas Tourrenc

 

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close