Torsdag 24. april
Klokken 19.00 på Scene K60
hendelsen-til hjemmeside
Pris: Ordinærpris: kr 200, Student: kr 100, Honnør: kr 100, Kode: kr 100
K60 pass kr 400 (Gir adgang til Hendelsen, Love-Dans og North, North, North)

Hendelsen

Endelig er vår kjære Heidi Gjermundsen Broch tilbake i Fredrikstad! Med seg har hun filmskuespiller Rolf Kristian Larsen og det lokale koret Korluren. Forestillingen Hendelsen har høstet strålende kritikker. Stykket er skrevet av den skotske dramatikeren David Greig og har originaltittel The Events. Stykket hadde urpremiere i Edinburgh i august 2013, hvor stykket vant en Fringe First Award under den internasjonale teaterfestivalen. Den engelske utgaven har spilt siden i hele UK, og med et nytt kor hver kveld. Kritikerne er begeistret, The Guardian konkluderte f.eks med; ”A mighty play about what it is that makes us human”.

Hvis du bare skal gå på en teaterforestilling i år, er dette den!

Forestillingen Hendelsen forteller om tragedie, besettelse og vår destruktive trang til å begripe det ubegripelige. Hendelsen setter fokus på sorgens plass i enkeltmennesket og i samfunnet. Bakgrunnen for handlingen i forestillingen er et angrep på et prosjekt som har som mål å bygge felleskap, inkludering og samhold, i virkeligheten illustrert av hendelsene som skjedde på Utøya 22. juli. Det utenforstående vil bryte ned fellesskapet og forårsaker en stor tragedie, og en stor sorg gjennom hatske handlinger. Etter hvert kommer også de vanskelige spørsmålene: Hvordan skal vi som samfunn og enkeltmennesker velge å håndtere dette hatet som kommer til uttrykk? Hvordan skal vi snakke om dette? Skal vi snakke om dette? Gjennom Hendelsen gis det plass for refleksjon over et vanskelig tema, med håp om å komme nærmere en forståelse.

En forestilling som vil og bør berøre deg.

Hendelsen er en samarbeidsproduksjon mellom Brageteatret, de to engelske teatrene Actors Touring Company og Young Vic, og Schauspielhaus Wien.

Foto: Dag Jenssen

Ved å fortsette å bruke denne siden samtykker du i vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon finner du i vår personvernerklæring.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close